vrijdag 2 september 2011

Selous


Zonder dat we het wisten waren we alweer op pad. Dat kwam omdat we, op zoek naar het internetcafe (die het overigens even niet deed), in Kilwa de afslag naar Kilwa Kilvinje voorbij reden. We kwamen op de weg richting Dar es Salaam uit en die rijdt je niet even terug.
Weer een weg dat geen weg meer te noemen is. Tanzania doet in ieder geval niet onder met de andere landen.

We besluiten door te rijden naar Selous, een gamepark waar je ook nog een boottochtje kan maken.
Weer een 100 km lang zandpad, waar we al snel mensen vuurtjes zien maken voor hun hutten.
Als we uiteindelijk weer in de gitzwarte nacht aankomen, blijkt het moeilijk een plek te vinden. Diverse lodges zijn dicht of bestaan niet meer. We worden uiteindelijk geloosd naar het Hippocamp. De volgende ochtend hebben we uitzicht over de rivier waarin bijna geen water meer staat. Een boottochtje het park in blijkt niet mogelijk te zijn door de lage waterstand. We zien hier veel soorten aapjes (ook de zwart witte colobus) en horen hippo's, maar gaan uiteindelijk niet het park in. We zullen de beesten vast nog wel in een ander park zien (hopelijk minder duur).  

2 opmerkingen:

Eduard Boxman zei

Toch weer spannend. Die waterstand is natuurlijk zorgwekkend.
MIsschien heeft het sluiten van lodges en de status van de natuur wel direct verband.
Doorreizen is wellicht de enige optie.
Ik blijf van jullie prachtig fotoreportages genieten.

xx
Eduard

pa en ma zei

lieve jan en syl
fijn weer wat te horen jullie zien er goed uit die pet staat je wel goed jan hoeveel kilometer heeft de auto al gereden ?waar jullie waren is vis wel een hoofdgerecht zo te zien wat schattig die foto,s van die zwarte kinderen wederom hebben jullie ons laten genieten van de prachtige reportage foto,s
in gedachte reizen wij mee met jullie
veel liefs en gezondhied op de vedere reis pa en ma