Why

Het Idee! "Leef"

Waarom niet! Als reizen je lust en je leven is. Waarom niet! Als achter de horizon steeds nieuwe uitdagingen liggen. Waarom niet! Als je het alleen maar hoeft te doen. Waarom dan niet!Al vaak zijn we op reis gegaan en elke keer werd het gevoel sterker. Eenmaal in Afrika en je hart is verkocht en vooral ons hart. De prachtige continent, met zijn grote contrasten, de hartverwarmende vriendelijke mensen, de prachtige natuur en natuurlijk het wildlife heeft ons nooit meer losgelaten.

Tijdens onze eerdere reizen door zuidelijk Afrika zijn we mensen tegengekomen die langer op pad waren. Het begon bij ons te kriebelen. Zouden wij dit ook kunnen realiseren? Zo’n vrijheid. Ook wij wilden langer en relaxter en nog meer met de wind en de zon mee. In onze tijd gaat alles snel. We willen meer tijd met elkaar en de tijd nemen voor wat we tegen komen, geen vakantie, maar een andere manier van leven.

En dan opeens was het zover. Het besluit was genomen. We gaan ervoor. Dit betekende voor ons veel leeswerk.Veel winkels en het internet afgestruind waar ‘overland’ info te krijgen is en ons eigen plan opgepakt.

Al snel kwamen we erachter dat het ons niet ging om de grote uitdaging van boven naar beneden. Er zijn een aantal ‘overland’ routes. Via de West kant Marokko, of de Oostkant via Egypte. Maar ondanks de routes en het makkelijk kunnen verkrijgen van de Waypoints voor de Garmin is het niet onze uitdaging om van politiepost naar politiepost te rijden.

Wij willen het zuidelijke deel van Afrika aandoen. Er gewoon ‘zijn’. Ons idee is te starten in Zuid Afrika of Namibië en dan de volgende landen te doorkruizen, t.w. Botswana, Zambia, Malawi, Mozambique, Tanzania en wellicht Rwanda.