zaterdag 24 september 2011

Mambo update

Gisteren zijn we met "fundi", "fundi-helper" en vertaler naar de school geweest om het werk op te nemen. We werden gelijk verwelkomt door een aantal leraren en hordes kinderen. Afgesproken met de fundi dat ze maandag aan de slag gaan met het bouwen van een steiger om daarna met het gladmaken van een van de wanden te beginnen. Spannend. Wij zullen waarschijnlijk maandag naar Lushoto (een plaatsje 50 km verderop) rijden voor het halen van de nodige spullen. De schetsen staan op papier, dus we kunnen na het werk van de fundi aan de slag.






ps. Vandaag hebben we de Kilimanjaro vanaf onze  plek kunnen zien. (160 km verderop).

Verder zijn we vandaag met Friese gasten van de lodge op stap geweest om te kijken hoe ze hier yoghurt maken en hoe de omstandigheden van de koeien hier zijn. Het was een prachtige wandeling door het dorp, waarbij de Friese de boeren advies gaven aan de locale boeren en we onderweg hebben genoten van de kleurrijke mensen en kinderen.

3 opmerkingen:

Frank zei

Echt super wat jullie gaan doen voor deze kinderen!!!

Dikke x van ons

Karin en Jan zei

Geweldige actie ... centjes komen eraan!!

Dikke knuf, Karin en Jan

Luisa & Frederic zei

Hello Jan and Sylvia,
we finally manage to read your blog, well look at the pictures because we dont understand Dutch. It looks like you are still having a great time.Have you found a place where you would like to stay for a bit longer? We are in Kenya at the moment, maybe we will see you in Tanzania on the way down?
Here is our blog: http://landfthroughafrica.blogspot.com/
All the best and it would be great to see you again!
Luisa and Frederic