zaterdag 23 juli 2011

John & Sofia from Holland

“Hello, How are you? Fine and you? Fine.” (Dit is de standaard begroeting die we inmiddels hebben overgenomen van de Afrikanen.) Vervolgens komt dan al snel. “Wat is your name?” En daar gaat het mis. Want Jan verstaan ze niet. Het is al snel Lam of Jam. Dus Jan is vanaf nu John dat is makkelijker.


We zitten nu aan het strand van Chitimba bij een campsite gerund door Nederlanders. Het lijkt hier wel de Côte Azur zo blauw is het water. Aan de overkant van het Lake zien we de contouren van Tanzania liggen. Wij hebben weer prachtige natuur gezien en genoten van de geweldige uitzichten op het Nyika plateau.

Gisteren hebben we weer met veel geluk kunnen tanken (de tankauto was juist gearriveerd). Wel hoorden we over de onrust in Mzuzu, waar wij tijdens ons verblijf daar drie dagen geleden nog niets van hebben gemerkt. Tijdens demonstraties zijn daar en in de hoofdstad Lilongwe doden gevallen. Het schijnt nu rustig te zijn en we zullen het nieuws goed in de gaten houden. De demonstraties worden o.a. gehouden in verband met de te korten aan brandstoffen, uitvallen van de elektriciteit en het verhogen van de diverse belastingen. Wij hebben genoeg diesel om wanneer nodig Tanzania of Mozambique te kunnen bereiken.

Ons dagelijkse kost hebben we vandaag kunnen afwisselen met langs de weg gebakken patatjes van Irish potato. Doorgaans bestaat ons kostje uit een combinatie van tomaten, ui, wat groene groente (geen idee wat het is), aardappelen en een heerlijk bouillonblokje gesudderd in ons bush baby pannetje die we warm stoken op een hout- of koolvuurje.

Morgen gaan we naar Livingstonia om de missiepost van Dr. Robert Laws (volgeling van Livingstone) te bekijken. Het schijnt weer op het plateau te zijn en bereikbaar via een steile haarspeld bochtige weg. Wij kunnen dan ook gelijk onze gasbrander ophalen die we aan Nederlanders hebben uitgeleend. Zij doen een trail vanaf het plateau naar Livingstonia van drie dagen met gids en dragers.

2 opmerkingen:

Frank zei

Well, John and Sofia, looks like you're still having fun halfway the tour....
Krijgen jullie trouwens nog wat mee van de hongersnood in Kenia en Ethiopië?

Karin en Jan zei

Hoi hoi vanuit een herfstachtig en regenachtig Vlaardingen.

Dat is inderdaad een erg klein pruttelpannetje. Is dat wel voldoende voor John?

Weer mooie foto's. Prachtig al die kinderen ... en de kleine kunstenaares aan de campingtafel.

En, nog kippetjes uit de kofferbak gekocht? Zeker uit de container gevallen ;-)

Groetjes en verder goede reis.