woensdag 13 juli 2011

Cape Maclear

We hebben geluk gehad. De diesel levering is bij enkele pompen weer op gang gekomen. Dus voor we Lilongwe uitgingen hebben we eerst getankt. We zouden dan zowiezo het land uit kunnen naar Mozambique of terug naar Zambia. De wegen in Malawi zijn stukken beter, meestal asfalt. Alleen het laatste stuk naar het meer was weer een soort wasbord. Glatis massage en Glatis claxon (ze kunnen hier de “r” niet zeggen).
Drie km. voor het dorp werden we (dachten we ) ingehaald door een toeterende auto of brommertje, maar dat waren we zelf. De claxon was ergens los getrilt in het stuur en hielt niet meer op. Dus Jan weer ingewikkeld rommelen en we konden weer verder naar Cape Maclear. Dit is een natuurpark en dorp aan Lake Malawi. We zijn hier nu een paar dagen en brengen onze dagen rustig door, een beetje lopen door het dorpje, boodschappen doen (eieren in een plastic zakje, uitjes, kleine paprikaatjes, pindaatjes en een soort brood). We kuieren langs het strand en liggen/zitten aan ons strandje. Dat is toch wel apart. Op geen tien meter afstand van onze plek staan de vrouwen uit het dorpje de afwas in het meer te doen, wassen ze hun kleren en wassen daarna zichzelf uitvoerig inclusief een voetscrub op een steen en poetsen zelfs hier hun tanden. De mannen lopen ons voorbij met de tandenborstel in hun mond en een zeepje in hun hand om een stukje verderop zich te wassen en hun tanden te poetsen. Ook onze kleren die we hadden afgegeven om gewassen te worden aan de gard, werden in het meer gewassen. Het is toch wel raar dat je je eigen spijkerbroek voorbij ziet komen. Inmiddels “douchen” wij ook in het meer want het water uit de douche is hetzelfde als het water uit het meer en heeft dezelfde temperatuur (flis).

Gisteren hebben we nog genoten van een boy-bandje dat drie (korte) nummertjes heeft ingestudeerd en geluid maakt op een jerrycan ofzoiets.

Vandaag zijn we in een kajak het meer opgegaan met een gids. Viel niet mee dat gepeddel. Wij zaten met z'n tweeën in een kajak die elke keer een andere kant op ging dan wij wilden. We zijn bij een eilandje wezen snorkelen en hebben veel blauwe en gele visjes (cichlide) gezien. Het is echter niet zo mooi als in Maleisië (geen koraal, een soort vis).

Morgen gaan we weer op pad. Hopelijk is de nacht een beetje rustig. Het waait hier soms behoorlijk, zodat alles ligt te klapperen. Slapen is dan niet echt mogelijk. Maar de temperatuur is hier goed en dat is heerlijk na toch wel twee maanden koude nachten/avonden. Want hier gaat echt om zes uur het licht uit en dus de verwarming.

2 opmerkingen:

Frank zei

En zondel velwalming is het wel flisjes...
Ben trouwens benieuwd naar de wasbordjes van jullie na al die training op de weg...
Veel pleziel nog allebei!

karin en jan zei

Een echte stone-washed spijkerbroek met tenenkaas!

Ben benieuwd naar de foto's !!!

Liefs van Karin en Jan