dinsdag 15 januari 2013

Tot ziens Mambo


Vanuit Lushoto schrijven dit blogbericht. Gisteren hebben we Mambo vaarwel gezegd.
De laatste twee dagen hebben we alles zoveel mogelijk afgewikkeld, overgedragen en hebben we afscheid van de kinderen, ouders en natuurlijk Marion & Herman & Ndege genomen. Zondagmiddag waren de ouders door Ndege uitgenodigd om te kijken en om afscheid te nemen. Uiteindelijk waren door een overlijden maar een paar ouders aanwezig. Met z'n allen zijn we uiteindelijk de berg op gelopen (MamboViewPoint). Zij hadden namelijk nog twee scholarschips (van de zes) weg te geven. Aan de groep werd uiteindelijk gevraagd wie er naar Secondairy wilden en goede cijfers hadden op de Primairy school, maar geen geld om te gaan. Twee kinderen staken hun vinger op en werden naar voren geroepen en hun werd verteld dat ze gedurende twee weken les krijgen en dan een test moeten doen. Van de zes kinderen, mogen uiteindelijk de drie beste door. Rashidi en Zaituni waren super blij. Ontroerd liep Rashidi naar ons toe en zei "whow", wat in het Kishambaa grote zus betekend. Hij wilde zo ontzettend graag. Ook z'n pa was ongelofelijk blij. Prachtig om mee te maken. Nu maar hopen dat onze Rashidi slaagt.
We waren uitgenodigd om op Viewpoint mee te eten en afscheid te nemen. Rond de open haard hebben we gezellig gezeten met nog drie andere vrijwilligers en Marion & Herman. De ontwikkelingen van het Mambo Vijana Center zullen we zeker blijven volgen.

3 opmerkingen:

mapa zei

lieve jan en syl
jullie uitgebreide verslag gelezen best heftig om uit mambo weg te gaan veel succes met wat jullie nog gaan doen. wy reizen met jullie mee .
liefs van pa en ma

MamboViewPoint zei

Een heel goede reis toegewenst en succes met de reintegratie in Nederland straks :-(. Jammer dat jullie weg moesten nu alles net goed is georganiseerd en gaat lopen, maar uiteindelijk moeten ze het zelf doen en jullie hebben daarvoor een goede basis gelegd! Namens de bewoners van Mambo heel veel dank en we hopen jullie nog es weer te zien in Mambo!

karin en jan zei

Zo geweldig wat jullie daar samen met andere lieve mensen allemaal hebben gedaan!
Hier alles goed ...
Een hele goede reis, gezond weer thuis .. ja, thuis, waar is dat eigenlijk?
Heel veel liefs,

Karin Jan en Nicole