maandag 25 maart 2013

Atlantic Ocean


We zijn weer afgekoeld aan de kust. Het is werkelijk een aparte gewaarwording. Nederlandse temperatuur en zee, midden in de woestijn. Vlakbij Henties bay (onze eerste overnachting aan de kust) ligt Cape Cross. Daar vindt je een zeehonden kolonie van zo'n 80.000 tot 100.000 'seals'. Op dit moment zijn er ook veel kleintjes. 'n overweldigende hoeveelheid beesten en ook een ongelofelijk geluid en stank.

Via een zout weg (bijna net zo goed als asfalt) kwamen we in Swakopmund, 'n van origine Duits stadje midden in de woestijn. We hebben hier niet alleen rondgewandeld, bij de zee gezeten, bier gedronken en wiener schnitzel gegeten, maar ook nog wat noodzakelijke dingen gedaan, zoals banden verwisselen. Onze nog nieuwe reserve banden hebben we nu toch echt ingezet. De oude zijn nu onze reserve geworden. Ook is onze tent weer gerepareerd. De rits van het horren gaas was een probleem.
Vandaar naar Walvis bay, 'n prettig haven stadje, aan een lagoon met ontzettend veel flamingo's en pelikanen. (In Walvis bay hebben wij vanuit de “Amber Lagoon”de eerste voet op Afrikaanse bodem gezet.) Wij zijn hier bij diverse 'clearing agents' langs geweest om offertes op te vragen voor verscheping van de auto. We wachten op dit moment op de antwoorden.
In de tussentijd zijn we via Omaruru weer naar Etosha gereden, want daar krijgen we geen genoeg van!

2 opmerkingen:

mapa zei

goede middag jan en syl
het is goed te weten dat het bij jullie voor de wind gaat,na de laatste reactie van onze zijde hebben jullie aardig wat mededelingen gedaan en daardoor weer een reisje met jullie meegemaakt in dat mooie land hier is het weer bar en boos windkracht 6 -7 zeer koude oostenwind ,dus genieten jullie maar op de weg die je nog te gaan heb.
hier alles goed groetje,s van mapa.

mapa zei

goede morgen jan en syl
hoe gaat het met jullie en waar zijn de reiszegers op dit moment,door alle drukte met de boten en moe van het werken hebben wij de mnooie foto,s wel bekeken maar geen mailtje verstuurd.maar onze gedachte,s zijn bij jullie.
tot horens en tot ziens.
hier alles goed
groetje,s mapa6024 aterln