maandag 6 augustus 2012

Sardine spektakel




























In Vilankulo leeft een groot deel van de bevolking van de vis. De wateren voor de kust zit er (nog) vol mee; sardines, krabben, roggen, barracuda, inktvis en ga zo maar door. Hier vlak bij is de Bazaruto Archipelago (deels een beschermd natuurgebied) waar je ook nog kans hebt om manta roggen, dudongs (zeekoe), schildpadden te zien. Gisteren was het een spektakel vanjewelste. In de middag komen de locale vissersboten (dhows) vol met vis terug. Deze keer waren een aantal boten volledig afgeladen met sardines. De vrouwen van het dorp voeren een strijd wie er het eerste bij de aankomende boten is. Vervolgens worden de plastic teilen geleegd op het strand en begint er een handeltje. Voor ons een spektakel om te zien en te fotograferen en voor de lokale mensen heel bijzonder. Tot vroeg in de ochtend was het feest. We konden deels mee “genieten” van de diverse bars/disco's die het volume van de muziek soms belangrijker lijken te vinden dan de kwaliteit.  

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo lieve Sylvia en Jan,
Lang niks laten horen,maar hier alles oké ,we hebben een fijne vakantie in Portugal gehad.Nu weer werken.Theo heeft even een time/out gehad m.b.t zijn werk. Hij zat er even doorheen,nu werkt hij langzaam aan weer,paar dagen.Dus als we jullie zo volgen zal iedereen zo'n stap moeten nemen in zijn leven zoals jullie, heerlijk.
Wat leuk dat jullie weer terug zijn in Mozambique ,jullie plekje van eerste ontmoeting? We genieten van alle mooie foto's, top hoor.
Een dikke kus van ons,
Carin en Theo Goedel.

Frank zei

Nog even jullie prachtige portretreportage gekeken (Mozambique South.
Viel me wel op dat de mannen geen van allen een glimlach vertonen, is dat vanwege de zwaarte van het vissen of toeval?

mapa zei

goede morgen
lieve jan en syl
deze prachtige foto reportage geeft een mooi beeld van het werkelijke harde maar toch mooie leven ,in en uit drukkingen in die sprekende ogen.vis op het strand doet mij denken aan mijn jongen jaren op de koningin wilhaminahaven als er een logger binnen liep geld was er niet dus proberen een maaltje vis te bemachtigen, in een oud verfblik of zakdoek .
in gedachte reizen wij met jullie mee
hier alles goed
liefs mapa