dinsdag 15 mei 2012

Dagje Hoespruit





















Raar dagje vandaag. Vanochtend hebben we onze canary naar de garage gebracht voor een service beurt (olie, filters, etc). Tevens heeft de garage geprobeerd de achterkant van de auto wat omhoog te krijgen met een extra veer (een veer binnen in onze eigen veer). De auto hing altijd al wat achterover maar het lijkt erger te worden de laatste tijd. Daardoor is waarschijnlijk ook een van de schokbrekers kapot gegaan, deze is nu vervangen. Om e.e.a. goed te kunnen doen moesten we zo veel mogelijk gewicht uit de auto halen. Dus wij alles voor de garage er uit gehaald, de camping stoeltjes gepakt en maar bij onze spulletjes gaan zitten wachten. Na een paar uurtjes kwam onze huisje op wielen weer te voorschijn. De achterkant was inderdaad hoger, erg hoog zelfs. Leek ons zelfs te hoog. In overleg hebben we besloten het maar te proberen met een test ritje. Ze geven een richting aan waar wel een slecht weggetje is te vinden (die zijn in Zuid Afrika wat zeldzamer dan in Tanzania/Zambia). Dus alle spullen weer in de auto, en op pad.
Slecht weggetje niet gevonden, dus wij maar even naar onze campsite/wildlife estate. Op de estate waar wij ook mogen komen kun je ook game drives doen, dus hebben we dat maar gedaan. De weg was niet zo heel best dus goed voor de test. Tijdens de rit nog een paar giraffe's gezien en wat bokken maar die moeten maar even wachten, we zijn nu even aan het testen. Wagen voelt goed, maar we willen ook nog even kijken hoe het met de tent zit. Dus op naar de campsite en de tent uit geklapt. Het trapje om te tent in te klimmen raakt de grond niet dus we kunnen de tent niet meer in. We hebben nog geprobeerd de voorkant wat op te hogen met stenen maar dit lijkt niet te werken. Wij dus terug naar de garage. Daar hebben ze de extra veren er maar weer uitgehaald. We hebben een adres gekregen in Nelspruit, daar zitten specialisten, dus als we daar zijn gaan we weer verder kijken.

Nu hadden we de middag nog vrij dus wat ga je dan doen? Naar een tamme hippo (nijlpaard)??  Het beestje "woont" bij mensen thuis die haar hebben gered toen de rivier voor hun huis was overstroomd. Ze hebben de hippo gevoed en verzorgd. Jessica want zo heet ze, is nu twaalf jaar oud. Tijdens ons bezoek mogen we ook Jessica voeren. Eerst krijgt ze gesneden aardappelen. De bedoeling is eerst over haar neus te wrijven en dan doen ze haar bek open en stop je het stukje aardappel in haar bek. Na een paar kilo aardappelen krijgt ze ook nog twee flessen thee (rooibos) met veel suiker. Ook dat mochten we geven aan haar. Op de foto zie je alleen Jan voeren omdat Sylvia (haasje) dat niet durfde. Wel goeie foto gemaakt!

We rijden weer naar onze campsite en zitten in de auto nog na te denken over wat we net hebben gezien. Hebben er een raar gevoel over. Jessica mag niet meer naar de wilde hippo's die een stukje verderop in de rivier zitten omdat ze haar dan terug moeten halen?? Ze behandelen haar echt als hun kind en wij denken dat ze haar ook bij zich willen houden voor de attractie op zich. Ze doen hoe wij het zien niet de moeite om haar terug te krijgen in het wild. Het beestje is eenzaam, denkt in ieder geval het meisje wat ons heeft rondgeleid. Helaas hebben we de eigenaren zelf niet kunnen spreken, die waren er niet op het moment van ons bezoek.

Dagje afgesloten met een koud biertje en een lekker warm bad. Biertje voor ons allebei, bad alleen voor Jan. Was lekker. Nu nog even pasta maken en dan ons mandje weer in.


1 opmerking:

mapa zei

hallo jan en syl
we zijn weer op de hoogte wat een invormatie.teveel om allles te benoemen. goed te weten dat jullie plezier beleven aan alles wat je doet en ons deelgenoot maakt van wat jullie beleven.
succes met alles en gezondheid
groetje,s mapa