maandag 16 januari 2012

Mambo update


We zijn al weer snel ingeburgerd. Een van de klussen die we deze week hebben opgepakt is de Art & Giftshop. Tijdens de opbouw van de lodge hebben locale artisten veel werk gemaakt voor de lodge. Het is nu tijd geworden dat de ruimte opnieuw wordt ingericht, zodat het voor toeristen interessant wordt om te kopen.  We hebben de ruimte dan ook opgedeeld in een deel workshop en een deel giftshop. 

Verder heeft Moddy inmiddels ook een schets op een muur van de lodge gezet.  En hij gaat op een school (een dorp verderop) een grote wand tekening maken. Wij zijn met hem naar de betreffende school geweest om een muur uit te zoeken. Het is de bedoeling dat vanuit de school wordt geregeld dat b.v. een trap wordt gemaakt en de muur verf klaar wordt gemaakt.
Een ongelofelijke tocht door het gebied over weggetjes, die eigenlijk niet voor een auto bestemd zijn, bracht ons naar nog twee scholen die we nog moesten inventariseren. Daar gingen we weer. Hoeveel desks, zijn er wel desks, zitten er ramen in het klaslokaal, zitten er gaten in het dak etc. etc. Op de terugweg hebben we Moddy ergens afgezet en zijn wij vol met lifters terug naar Mambo gereden. Ook zijn we weer in het dorp naar 'onze' school geweest. Dit keer voor de inventarisatie. Nog twee scholen te gaan. Het weer is nu gelukkig bijgedraaid. De zon schijnt. De eerste dagen, of eigenlijk nachten waaiden we bijna uit de tent. Elke avond kwam de wind opsteken. En zo af en toe was er een hevige bui ook overdag. Verder heeft Syl met een aantal kinderen, die vanuit de foundation een beurs krijgen, hun engels geoefend met het Your world, My world project. Leuk, om te doen. Eindelijk weer even tijd om te vertellen over Holland en over de verschillen tussen Holland en Tanzania. Vandaag hebben we op de markt in Sunga nog wat lappen (Kanga's en Kitinge's) voor in de Art & Giftshop gekocht. Gaan we morgen weer ophangen, samen met de teksten die op de Kanga's staan. Deze hebben nl. allemaal een speciale betekenis. 

1 opmerking:

pama zei

hello jan en syl
zo te zien hebben jullie nog zo veel te doen met al de projecten dat terug gaan zo lang het kan een leuke en dankbare uitdaging is .
groeten aan al jullie vrienden

tot ziens pama