zondag 2 oktober 2011

Mambo update

Vanochtend wéér de Kili gezien. Het is waanzinnig zo in de verte die berg met sneeuw boven alles uit. Het is zondag, maar omdat het de laatste dagen steeds regende in de middag zijn we toch maar naar de school gegaan, 'n productieve ochtend. Onder toeziend oog van wat kinders is nu ook de eerste schets op een wand gezet en zijn o.a. de letters opnieuw aangezet. Morgen kunnen de fundi's weer verder, maar wij nu ook! Wij hebben er zin in.



















Wij zijn hier nu al drie weken, jammer genoeg zat de laatste week het weer niet helemaal mee, maar we vervelen ons niet, we leren veel, moeten heel veel geduld hebben en onze Swahili gaat maar langzaam voorruit. Gelukkig hebben we soms een vertaler in de buurt, want anders kan je er echt niets van maken.
Onbegrijpelijke dingen, zoals een staking van o.a. onze fundi's kwamen we tegen. En wij maar denken. Waarom was hij eerst zo snel en gaat het nu zo langzaam. Waren ze opeens verdwenen en even later weer vrolijk terug. Van het project geld hebben we zaterdag o.a. de fundi's uitbetaald. Het is echt niets in vergelijking met Nederland. Een metsel- of schilder fundi krijgt maar 5.000 Tzs per dag. Dat is in euro's € 2,50. Zijn helper krijgt zelfs nog minder.
In de grote stad zijn die bedragen wel wat meer, maar niet veel. De staking is inmiddels opgelost. Vanaf volgende week wordt meer uitbetaald. Om de verhoudingen niet te verstoren betalen wij hetzelfde loon als de lodge.

3 opmerkingen:

Frank zei

Wij zijn echt super benieuwd hoe het gaat worden allemaal! Veel plezier!!

Anoniem zei

lieve jan en syl
wij zijn een beetje achter met onze reactie,s ja jullie laten ook zo veel zien dat dat die ouwetje,s het bijna niet meer bij kunnen houden het dolfijn gebeuren was geweldig he ? een mooi project waar jullie nu mee bezig zijn daarmee laat je ook een stukje van je zelf achter en dan dat touwtje springen wie verzint dat met die temperatuur veel lol zo te zien aan die snoeten van de kinderen
hier alles goed groeten ma en pa

Anoniem zei

Hallo lieve Jan en Sylvia,

Jan van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag,dit wisten we natuurlijk via het eerdere berichtje.We drinken er een borreltje op
Wat een super mooi project waar jullie mee bezig zijn, ziet er erg kleurig uit.Theo en ik zijn supertrots op jullie.

Ja, vreemd dat er sommige gebruiken (slaan) nog in bepaalde landen zo vaak voorkomt, dit is helemaal tegen onze omgang en repsect/liefde voor kinderen in.
Als ik op mijn werk een kind voor zijn eigen veiligheid met een beugel/hesje op een stoel zet , moet dit via allerlei protocollen en handtekeningen van ouders.
Hopelijk lukt het jullie om toch het één en ander duiidelijk te maken, maar ik denk dat de mensen daar denken het ook op de goede manier te doen.
Maar proberen kan altijd, beter dan je ogen ervoor sluiten toch?
Theo was helemaal wijs dat hij jullie foto zag van de KILi,de reis is nu definitief geboekt en de jongens vertrekken op 31 januari 2011.Trainingen lopen op schema.

Wel fijn om lekker met dat natte weer in een huisje te zitten, toch wel waterdicht dat "Afrikaanse hutje"?????
Maak er een mooi nieuw geschilderd schooltje, we houden de foto's in de gaten.
xxxx Theo en Carin