zaterdag 29 oktober 2011

Mambo update nummer?

Toen we binnen in het lokaal begonnen dachten we, dit doen we even. Maar na de eerste drie meters verf viel spontaan de pleister van de muur. Fundi's inschakelen was eigenlijk geen optie. (Zeker omdat hier de regentijd begonnen was, moest iedereen op zijn land(je) aan het werk.) Jan is daarom zelf met het recept voor cement en lime aan de slag gegaan en heeft de basis gelegd voor de muren. Langzaam zagen we het lokaal opknappen (en werden wij smeriger).

Iedere pauze was het weer een gekkenhuis van geroep en gegil van de kinderen. Ze stonden zelfs het alfabeth op te dreunen. Iedere dag was er ook weer een verrassing. Altijd was er wel iemand die spontaan kwam helpen of ons om de nek viel. Ook Muddy was er bijna elke dag en heeft hard met ons meegewerkt. Zijn afbeelding op de binnenmuur 'de big boy' vonden ze helemaal geweldig.
Afgelopen maandag zijn we begonnen met de tweede buitenmuur. Omdat het weer goed was en Jan niet meer wilde wachten op een fundi is hij zelf gestart met de tweede verflaag. Deze muur was toch wel even andere koek. Na de onderlaag hebben we met z'n allen de eerste schets erop gezet. Oeps, die muur is toch wel hoog he Syl. (Haasje)

Als Marion, Herman en Ndege midden in de week langs komen zijn ze super enthousiast. Inmiddels is ook het idee geboren om het platform te voorzien van een nieuw dak. De maten worden opgenomen. Tijdens het gesprek met het schoolhoofd wordt er niet alleen gesproken over de uitnodiging voor a.s. zondag, maar ook over het schoonmaken van de toiletten en de school. Binnenkort volgt een afspraak met het school commitee om dit en wellicht het platform te bespreken.

Ondertussen wordt er door de K2 Comedy group druk geoefend voor de play. Vaak zijn we erbij o.a. omdat Jan a.s. zondag zal filmen. En het bekijken van de fimpjes is al een event op zich zelf (tranen met tuiten).
We worden inmiddels ook vaak door de dorp bewoners aangesproken. Vanuit diverse richtingen (zelfs dorpen) krijgen we inmiddels al vragen voor andere schilder projecten. Dit is een mooie ontwikkeling. Wie weet wat wij nog kunnen doen. Voor ons begint nu het eind in zicht te komen. De laatste klusjes aan de binnen- en buitenkant en er moest opgeruimd worden. Dit alles gaat natuurlijk op z'n Afrikaans. Alle rest materialen, zelfs lege verf blikken worden al snel gevonden en meegenomen door de kinderen. Als je ziet hoe blij ze daar mee zijn!

Wij beginnen een plan te maken wat we hierna gaan doen. Jan heeft besloten de cursus van Valèry te volgen als 'Vogel guide'. Deze start half november op de lodge. En voor Syl is er hier nog wel een klus! Tussendoor zullen wij wat voor onszelf gaan doen, onder andere ons visum voor Tanzania verlengen. Hiervoor moeten we waarschijnlijk even naar Kenia en verder willen we nog een wildpark gaan bezoeken. Heerlijk!!!

Maar morgen eerst het event. We hebben gehoord dat er al heel wat docenten zullen komen. We zijn benieuwd hoe het gaat uitpakken. Jan filmt, de acteurs zijn er klaar voor, Valèry heeft zijn presentatie klaar, er komt nog een ranger van het 'forest' en de happy klap groep is uitgenodigd! Whow!

Bijna afgerond en eigenlijk is het niet tegen gevallen. We hebben zelfs giga genoten van het werk op de school. Iedereen bedankt die ons werk zo heeft gesponsord. Er is nog steeds geld in de kas en als we terugkomen kunnen we zeker hier weer mee verder.

1 opmerking:

Karin en Jan zei

Ja, als bestuurder van een gele kanarie heb je natuurlijk wel een opleiding vogelgids nodig ;-)

Ben benieuwd hoe het feest en het optreden is geweest! En uiteraard naar de film-beelden

Jullie doen daar fantastisch werk, en zo zie je maar weer wat er gebeurd als je een steentje aan het rollen brengt..

Veel liefs Karin en Jan