woensdag 10 augustus 2011

Mozambique
















Hagelwitte stranden, wuivende palmen, azuurblauwe zee, gamba`s a la playa, heerlijk brood en een geweldige kampeerplek. Wat wil je nog  meer na de lange reisdagen, slechte overnachtingsplekken en zelfs wat regen. Mozambique lijkt zo slecht nog niet. Zelfs de grensovergang was binnen drie uur gepiept.
We zitten dit bericht te typen in Ilha de Mozambique. Dit eiland is door ons, de Nederlanders,  in 1607 gepoogd in te nemen als Afrikaanse basis voor onze handelsbetrekkigen in Azie. Dit is later Kaapstad geworden.
Het uploaden van de foto's lukt helaas nu niet omdat het hier moeilijk is met wireless. Wellicht de volgende keer als we weer een plek vinden.

3 opmerkingen:

Frank zei

Ik zie een missie voor jullie.... Innemen dat eiland (en nu wel slagen)! Laat maar weten wanneer het gelukt is, dan komen we er gelijk aan....;-)
Op het plaatje ziet het er fantastisch uit, geniet er maar lekker van, dan zijn jullie die regen en slechte nachten zo weer vergeten.

Anoniem zei

Hallo lieve Jan en Sylvia,

Wat een prachtige stranden en wij maar steeds in de regen zitten,maar het is dubbel en dwars verdiend voor jullie na al die ontberingen en lange reisdagen.
We genieten van alle mooie foto's en verhalen.Benieuwd naar die mooie foto's van die prachtige omgeving waar jullie nu zijn.
Theo en de jongens zijn al volop aan het inlezen over hun expeditie naar de Kilimanjaro in januari.
Afgelopen weekend al wat "survival" spullen gekocht,dus er is al wat bagage om te vervoeren door de "dragers"
Het zal toch een grap zijn als ze jullie tegenkwamen in de gele "canary" ergens op de grens van Nairobi.

Genieten jullie maar van alle mooie dingen die jullie in dat prachtige Afrika tegenkomen.

Dikke kus, Theo en Carin

Anoniem zei

Hoi Syl en Jan,

Wat een prachtige foto's ! Vooral van die vissende jongens op het strand. Die vrouwen met die witte gezichten komen ons bekend voor, toch Syl . .
Een geweldig strand en zo leeg, "relax and be happy" !
Had toch wel een fotootje van de Massaai krijger verwacht . .
Ga zo door, wij kijken uit naar de volgende berichten.

Liefs Syl & Eric
+++